System Versum umożliwia połączenie terminarza pracownika z Kalendarzem Google

Funkcja jest przeznaczona dla pracowników, którzy umawiają terminy w wielu placówkach i chcą śledzić je w ramach jednego kalendarza. 
Zaletą takiego połączenia jest stały wgląd pracownika w jego umówione wizyty, bez konieczności logowania się do systemu Versum.

Ponadto, konfigurując kalendarz Google w swoim telefonie komórkowym, pracownik ma zawsze przy sobie swój aktualny kalendarz wizyt..

 

Aby połączyć terminarz Versum z kalendarzem Google:

  1. Przejdź do działu dodatki.
  2. Kliknij w nagłówek Kalendarz Google i zapoznaj się z opisem funkcjonalności.                                                                                                                                   

                                                                                                              
                              
  3. Jeśli chcesz włączyć dodatek, kliknij zielony przycisk Aktywuj. Dodatek zostanie włączony.
  4. Następnie wybierz opcję ustawienia dodatku w sekcji Kalendarz Google.
  5. Kliknij przycisk połącz nowe konto i wybierz z listy pracownika dla którego ma nastąpić integracja.
  6. Kliknij odnośnik połącz z kontem google.
  7. Podaj dane konta Google z którym chcesz połączyć kalendarz.
  8. Kliknij przycisk Akceptuj.
  9. Na koniec warto sprawdzić w kalendarzu Google czy terminarz systemu Versum został prawidłowo dodany.


Wszystkie zmiany wprowadzane w terminarzu Versum będą automatycznie synchronizowane z kalendarzem Google, jeśli telefon jest połączony z internetem. Należy pamiętać, że synchronizacja odbywa się tylko w jednym kierunku. To oznacza, że zmiany wprowadzone w kalendarzu Google nie będą widoczne w terminarzu systemu Versum. Zmiany w umówionych wizytach należy dokonywać wprost w systemie Versum.

Podczas synchronizacji terminarza systemu Versum z kalendarzem Google przekazywane są następujące informacje:

  • data i godzina rozpoczęcia wizyty
  • data i godzina zakończenia wizyty
  • imię i nazwisko klienta
  • zaplanowane usługi
  • status wizyty
  • opis wizyty

Kalendarz Google może zostać w każdym momencie rozłączony z terminarzem systemu Versum. Wystarczy w karcie danego pracownika, w zakładce  Konto Google kliknąć przycisk Rozłącz z kontem Google.