Czasem może zaistnieć potrzeba usunięcia błędnie wprowadzonego lub zduplikowanego zużycia. Zużycie takie może zostać usunięte przez użytkownika z uprawnieniami administratora. Po usunięciu zużycia, stany magazynowe zostaną automatycznie skorygowane (ilość produktu zwiększy się o wartość usuniętego zużycia).

Sposób w jaki możesz usunąć zużycie różni się w zależności od tego, czy zostało dodane przy finalizacji wizyty, czy bezpośrednio w magazynie. W pierwszym przypadku dodatkowo możemy usunąć zużycie z poziomu kalendarza, lub poziomu magazynu.

Usuwanie zużycia produktów dodanego przy finalizacji wizyty:


Z poziomu kalendarza:

  1. Zaloguj się jako administrator
  2. Przejdź do działu kalendarz
  3. Kliknij wizytę, dla której zostało dodane zużycie
  4. Kliknij opcję edytuj w prawym dolnym rogu
  5. Kliknij zakładkę zużycie:

  6. Kliknij ikonkę kosza obok zużycia, które chcesz usunąć:

  7. Kliknij przycisk zapisz:

  8. Pojawi się komunikat "Zmiany zostały wprowadzone".


Z poziomu magazynu:
  1. Zaloguj się jako administrator
  2. Przejdź do działu magazyn
  3. Kliknij zakładkę Zużycie
  4. W menu po lewej stronie, kliknij opcję historia zużycia:


  5. Znajdź zużycie, które chcesz usunąć. Możesz w tym celu skorzystać z wyszukiwarki. Aby to zrobić, w polu wyszukiwarki wyszukaj w historii zużycia... wpisz nazwę produktu, którego zużycie chcesz usunąć
  6. Kliknij zużycie, które chcesz usunąć:

  7. Kliknij przycisk edytuj powiązaną wizytę, znajdujący się w prawym, górnym rogu:

  8. Kliknij zakładkę zużycie:

  9. Kliknij ikonkę kosza obok zużycia, które chcesz usunąć:

  10. Kliknij przycisk zapisz:

  11. Zużycie oznaczone zostanie jako usunięte:


Usuwanie zużycia dodanego bezpośrednio w magazynie:

  1. Zaloguj się jako administrator
  2. Przejdź do działu magazyn
  3. Kliknij zakładkę Zużycie
  4. W menu po lewej stronie kliknij opcję historia zużycia:


  5. Znajdź zużycie, które chcesz usunąć. Możesz w tym celu skorzystać z wyszukiwarki. Aby to zrobić, w polu wyszukiwarki wyszukaj w historii zużycia... wpisz nazwę produktu, którego zużycie chcesz usunąć
  6. Kliknij zużycie, które chcesz usunąć:


  7. Kliknij przycisk więcej i wybierz opcję usuń:


  8. W okienku, które się pojawi kliknij przycisk potwierdź aby potwierdzić usunięcie zużycia.
  9. W tabeli obok pozycji, która została usunięta pojawi się etykieta usunięte, a stany magazynowe zostaną automatycznie skorygowane (ilość produktu zwiększy się o wartość usuniętego zużycia).