Domyślnie pracownik, któremu nie ustalono grafiku pracy jest niedostępny (np. klienci nie mogą się do niego umówić na wizytę online). 

Możesz to zmienić, by pracownik był w takiej sytuacji dostępny w godzinach otwarcia salonu. Jest to wskazane jeśli godziny pracy pracownika pokrywają się z godzinami otwarcia salonu.

Aby to zrobić:

  1. Przejdź do działu ustawienia
  2. Kliknij przycisk godziny otwarcia
  3. Kliknij zakładkę Parametry
  4. Z menu rozwijalnego wybierz domyślną dostępność dla poszczególnych pracowników:

  5. Kliknij przycisk zapisz.