W przypadku zakończenia współpracy z danym pracownikiem nie ma już potrzeby aby jego kalendarz nadal pojawiał się w systemie. Czasem jednak przydatna jest możliwość sprawdzenia jego danych oraz historii wizyt, a nawet przywrócenia jego konta. Versum umożliwia podgląd usuniętych pracowników oraz samodzielnego ich przywrócenia.


Aby uzyskać dostęp do danych oraz historii wizyt usuniętego pracownika:


  1. Przejdź do działu ustawienia
  2. Kliknij ikonkę pracownicy
  3. Z menu po lewej stronie wybierz opcję Usunięci pracownicy:



  4. Kliknij nazwisko wybranego pracownika.

Aby przywrócić usuniętego pracownika:

  1. Wykonaj czynności opisane powyżej w punktach 1 - 4
  2. Kliknij przycisk przywróć pracownika, znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu: