Pracownicy dodani podczas pierwszej konfiguracji systemu mają domyślnie wyłączoną możliwość logowania się do systemu. 


Aby umożliwić im dostęp do Versum, należy odpowiednio edytować konto pracownika utworzone podczas rejestracji.


uwaga: Aby zachować bezpieczeństwo danych znajdujących się w systemie, każdy pracownik powinien logować się na własne konto. Dzięki temu możliwe będzie nadanie odpowiedniego poziomu uprawnień oraz korzystanie z funkcji podnoszących poziom bezpieczeństwa, takich jak tryb ochrony danych kontaktowych oraz rejestr aktywności.


Aby umożliwić pracownikowi logowanie:


  1. Kliknij przycisk ustawienia w menu po lewej stronie:
  2. Kliknij przycisk pracownicy:
  3. Na liście pracowników kliknij nazwisko pracownika, któremu chcesz umożliwić logowanie:



  4. W prawym górnym rogu kliknij przycisk edytuj:
  5. W punkcie 4. formularza, Dostęp do Versum, wybierz opcję Pracownik może logować się do Versum (własne konto).
  6. Wpisz adres email, przy pomocy którego pracownik zaloguje się do systemu. Na adres ten zostanie wysłany email aktywacyjny.
    Możesz również utworzyć pracownikowi nazwę użytkownika (więcej na ten temat).
  7. Utwórz hasło. Po zalogowaniu na swoje konto, pracownik będzie mógł zmienić je na własne.
  8. Wybierz odpowiedni poziom uprawnień. Więcej na temat uprawnień poszczególnych typów użytkowników znajdziesz w tabeli uprawnień
  9. Kliknij przycisk zapisz zmiany.