Powiadomienia o wizytach standardowo wysyłane są według ustawień jakie wprowadzisz w dziale ustawienia > łączność

Wysyłka wiadomości odbywa się w godzinach 8:00 - 22:00. Poza tymi godzinami powiadomienia nie są wysyłane.

Jeśli wizyta zostanie dodana lub edytowana mniej niż 24 godziny przed jej rozpoczęciem, powiadomienia zostają automatycznie wyłączone.

Podobnie jeśli klient umówiony jest na kilka wizyt tego samego dnia zostanie wysłane tylko jedno powiadomienie, informujące o pierwszej z nich.


Zobacz również:

> Automatyczne przypomnienia o wizytach